Як не впасти в депресію, коли пошук роботи не приносить результатів

Як підтримувати свій моральний дух після звільнення? Як витримати відмови роботодавців та не зламатися?

Image
Відкрити сурдопереклад

Пошук роботи часто порівнюють із сильним тривалим стресом. І чим довше людина не може працевлаштуватися, тим вищі її шанси впасти в депресію. Як підтримувати свій моральний дух після звільнення? Як витримати відмови роботодавців та не зламатися?

Переживання з приводу відсутності роботи.

Депресію в період пошуку нової посади найчастіше відчувають чоловіки, які мають високе почуття відповідальності за рівень життя та добробут своєї сім'ї. Цей стан часто посилюється кризою середнього віку та різким скороченням кількості вакансій для фахівців, яким 45 років і більше.

Нова робота – нові можливості.

Чому б не подивитися на зміну роботи як на нові можливості для особистісного зростання та покращення життя? Зрозумійте: зараз ви також вибираєте компанію-роботодавця, як і компанія-роботодавець – кандидата на відкриту вакансію.  Ви можете влаштуватися на посаду з вищою зарплатою, знайти роботу поряд з будинком або влитися в прекрасний колектив.

Підтримка близьких та друзів.

Людина, яка втратила стабільний дохід, стає вкрай вразливою, у тому числі в сімейному та дружньому колі, і може зазнавати депресій. Вона надсилає повідомлення на десятки оголошень про вакансії, спілкується зі співробітниками відділів персоналу, а близьким здається, що людина  нічого не робить, аби змінити ситуацію. До того ж, первинне розуміння і підтримка швидко випаровуються, коли в сім'ї закінчуються гроші.

Якщо пошуки роботодавця затяглися, можна знайти альтернативні способи заробітку. Наприклад, регіональні центри зайнятості надають підтримку у вигляді державної субсидії безробітним громадянам під час відкриття свого бізнесу. Звичайно, далеко не кожна людина зможе взяти на себе тягар відповідальності за новий проект, але для тих, хто відчуває в собі силу та бажання відкрити свою справу, це чудова можливість «перетворити лимон на лимонад».